Recent, o imagine circulă pe rețelele de socializare, provocând utilizatorii să identifice numărul care lipsește într-o serie de numere.
Imaginea prezintă următoarea secvență de numere: 4, 9, 20, 8, 5, 14, 10, 3, ?.
La prima vedere, secvența pare a fi aleatorie, dar cu o analiză atentă, se poate observa un tipar specific. Cheia rezolvării acestui test de inteligență constă în identificarea relației dintre numerele din coloane.
Iată cum arată seria prezentată în imagine:
Este un test de inteligență care solicită gândirea logică. Trebuie să priviți cu atenție fiecare număr și să le observați pe fiecare linie. De altfel, trebuie să fie efectuat un calcul matematic.
Pe fiecare linie: numărul de pe coloana 3 este suma dintre jumătatea celui de pe coloana 1 și dublul celui de pe coloana 2. Deci:
Prin urmare, numărul care completează seria este 11.
Această provocare simplă testează abilitățile logice și matematice ale participanților, fiind un exercițiu excelent pentru mintea umană. Încercați și voi să rezolvați acest tip de puzzle-uri pentru a vă menține mintea ascuțită! Dacă vreți să încercați și alte teste, apăsați AICI…
IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane.
Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.
Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung.
De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru.
Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.
Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.
Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider, psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste, iar altele sunt pentru adulți.
Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.
În schimb, valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.
Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea pot finaliza studii universitare cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activitaţi creatoare. Persoanele cu valorile acestea reprezintă 6% din populaţie.
TEST BONUS! Test de inteligență pentru genii | Cât face 6:2(1+2)? Geniile răspund corect în 2 secunde!